Jarní exkurze do světa vědy 2017

Týden vědy a techniky

Už druhým rokem se ve spolupráci s Akademií věd ČR připojujeme k celostátní akci nazvané Jarní exkurze do světa vědy. Tato volná část festivalu Týdne vědy a techniky AV ČR proběhne v Třinci v květnu a červnu. Můžete se těšit na pestrý a bohatý program, kde nechybí přednáška, debatní večer, exkurze, výstava i science show.

Jarní festival začne 15. 5. 2017 v Café Čítárna otevřením výstavy nazvané České vědkyně a jejich přínosy nejen české vědě. Koncem května se společně se seniory vydáme na exkurzi do Archeoparku Chotěbuz–Podobora, aby blíže poznali aktivity Těšínského muzea. V červnu nabídneme studentům základních škol a gymnázia netradiční představení divadla fyziky ÚDIF a širokou veřejnost jsme připravili setkání se dvěma významnými osobnostmi z oblasti vědy – bývalými předsedy Akademie věd ČR, a to Helenou Illnerovou a Jiřím Drahošem. Nenechte si ujít příležitost poznat tyto osobnosti osobně, dozvědět se poutavou formou detailní informace o jejich práci a odnést si nevšední zážitky. Třinecký měsíc s vědou ukončíme dnem otevřených dveří třinecké hvězdárny.

jarni-veda-2017

A proč se věnujeme propagaci vědy a techniky? „Naší snahou je popularizace vědy, společné hledání otázek a odpovědí, představení vědců jako inspirativních osobností a prezentace konkrétních vědeckých výzkumů. Jde nám o možnost prolomit bariéry mezi vědci a širokou veřejností, sdílení zajímavých poznatků a navrácení vědy do naší kultury.“ říká Miroslava Vápeníková, organizátorka Týdne vědy a techniky v naší knihovně.

Pro více informací sledujte: knihovnatrinec.cz/jarni-exkurze-sveta-vedy-2017 nebo stránku s akcemi.