Květen v Knihovně Třinec

Jak bude vypadat program na květen?

Nezahálíme, proto jsme si pro vás na květen připravili velkolepý program, který bude stát opravdu za to! Navíc věříme, že si v něm každý z vás najde něco pro sebe. A co nás tedy čeká?

Rozhýbeme knihovnu!

Květnový program nám pomáhali vymyslet Eva Turoňová z MaMamove a Patrik Čavoj z Fit Factory Třinec. V rámci projektu Kulturní a komunitní kurátoři Třinec pro vás ve spolupráci s Evou a Patrikem uspořádáme v průběhu května celkem 14 inspirativních setkání plných pohybu, motivace a inspirace. Jak bude konkrétně tento rozpohybovaný progam vypadat komplet, si můžete prohlédnout zde: Knihovna v pohybu.

Budeme se věnovat regionální historii!

V rámci celoročního historicko-regionálního cyklu nazvaného Osmičky Těšínska proběhnou v květnu hned dvě přednášky. Přednáška Třicetiletá válka na Těšínsku pana Vlastimila Ciesara nás zavede do regionální historie 17. století. Přednáška Rudolf Josiek – neznámý hrdina z Třince pana Petra Majera nám přiblíží životní osudy jedné z prvních obětí nacismu.

Prohlédneme si 4 výstavy!

Během května budeme mít možnost shlédnout v rámci činnosti Galerie města Třince celkem 4 výstavy. Do 4. května bude v prostorách knihovny probíhat výstava Michala Machata nazvaná Přilož kosočtverec, na kterou v pátku 11. května vystřídá výstava Adama Hrubého. Ve výstavním prostoru v TRISII až do 16. května probíhá výstava Johany Pošové a Barbory Fastrové nazvaná Suchá handra na dně mořském. V pátek 25. května ji však vystřídá výstava maleb Karoliny Rossi Plastic Orgasm.
NAVÍC: V rámci Filmového klubu Třinec – FK3 promítneme 18. května drama Nemilovaní a poslední květnové úterý věnujeme přednášce o architektonických prvcích města Třinec v našich rukách.

Zadíváme se na oblohu!

Hned díky dvěma akcím budeme moci zvednout hlavu vzhůru a zadívat se na noční oblohu. O víkendu 18. – 20. května podnikneme mini expedici Astrofoto do hvězdárny v návsí a naučíme se fotit noční oblohu. Poté  hned ve středu 23. května proběhne Pozorování Měsíce v třinecké hvězdárně.

Vyzkoušíme virtuální realitu a přenocujeme v knihovně!

Každý pátek, nejen v květnu, můžete v Mklubu od 15.30 do 19.00 testovat virtuální realitu. Také každou středu probíhají setkání dobrovolníků z dobrovolnického centra Dobro K3, které stále hledá nové parťáky. Tito dobrovolníci ve spolupráci s pracovníky Mklubu připravují Mysteriózní přesnocku – děsivou noční přespávačku v knihovně, která bude stát za to!

Dvakrát MRKneme do knížek!

Pro rodiny s dětmi od 0 do 6 let jsou připravena hned dvě setkání klubu MRKni – Máme Rádi Knížky. Jedno proběhne ve čtvrtek 3. května na naší pobočce na Sosně a budeme společně listovat knihou Jak krtek uzdravil myšku. Další setkání se uskuteční ve středu 9. května v Knihovně pro děti a pracovat budeme s knihou Proč nekveteš?

Vylezeme až na Mont Blanc!

Spolu s Janou Maštalířovou si ve čtvrtek 17. května ukážeme, že nic není nemožné, a Jana nám prozradí Jak jsem vyšla na Mont Blanc.

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ KVĚTNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ KVĚTNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete v květnu s námi.
Vaše knihovna

 

program květen 2018 plakát