Prosinec v knihovně

Jak bude vypadat prosinec v knihovně?

Máme tady prosinec. Všichni “straší” Vánocemi, akce a slevy během Black Friday jsou fuč a my jsme pro vás připravili trochu odpočinku pro hektický předvánoční čas. Přijďte si do knihovny odpočinout od všudypřítomného stresu tohoto období. Věříme, že si v našem prosincovém programu každý z vás najde něco pro sebe. A co nás tedy čeká, co jsme si pro vás připravili?

Rodiny se mají v prosinci na co těšit

Hned v sobotu 1. 12. celý prostor knihovny ovládne Den pro dětskou knihu, jedna z našich tradičních a nejmilejších akcí. Děti se mohou zúčastnit originálního workshopu Patrika Antczaka, se kterým se naučí rozpohybovat svou oblíbenou knihu, a to stojí za to. Dále vás čeká originální představení žáků třinecké Základní umělecké školy, které doslova prostoupí celý prostor a se kterým proplujeme společně s malými herci, vašimi rodinami a velrybou Varvarou. Inspirovat pro vánoční nákupy se budete moci v prodejním stánku skvělého frýdeckého knihkupectví KAPITOLA.  A samozřejmě bude po roce opět vysílat jedinečná Pohádkotelka.

Jako už tradičně stihneme v prosinci také dvě setkání klubu MRKni. Nejdříve MRKni na Sosnu – Husa Líza a pak vrchol letošní sezóny MRKni. Na poslední letošní setkání si naše kolegyně z Knihovny pro děti připravily něco opravdu speciálního. Během setkání tohoto MRKni si totiž čtení neužijí pouze vaše děti, ale i jejich plyšáci. Děti budou mít možnost přinést svého plyšáka na setkání a poté ho nechat přenocovat v knihovně. :-)

Budeme společně tvořit

Pro všechny, kdo ještě neví, co nadělit svým blízkým pod stromeček je určen workshop Vánoční fotografie, kde si budete moci ze svých oblíbených fotografií originálně přenesených na “kachle” vyrobit servírovací tácky, podtácky, … Tvořit budete moci také na dílně Vánoční drátkování – Vánoční andělé.

Tak trochu jiné tvoření čeká všechny seniory, kteří dorazí na setkání Tvoříme spolu knihovnu pro seniory v roce 2019. Přijďte se podílet na plánování či zlepšení akcí knihovny pro seniory a služeb Senior Pointu. Jsme rádi, když se aktivně zapojujete a můžete vyjádřit vlastní nápady a postřehy.

Procestujeme Panamu a budeme mít návštěvu ze Slovenska

V polovině prosince nás čeká poslední letošní cestovatelská přednáška Mirka Jurosze, který bude povídat, jak Cestou od Panamského průplavu až ke kostarickým hranicím procestoval Panamu.

Navštíví nás Jozef Banáš, slovenský spisovatel a otec známé moderátorky Adély Vinczeové, rozené Banášové, který do Třince přiveze svou knihu Prebijem sa! Štefánik. Během Setkání s Jozefem Banášem budete mít jedinečnou příležitost nahlédnout do snad nejkomplexnější knihy o Milanu Rastislavovi Štefánikovi. 

Stihneme ještě dvě přednášky

Na začátku prosince nás opět navštíví MUDr. Michal Raszka, psychiatr a psychoterapeut, který se nám odpoví na otázku Psychofarmaka – ano či ne?

Ještě před Vánoci se společně s podplukovníkem Otakarem Foltýnem, důstojníkem českého generálního štábu, a Bobem Kartousem, expertem na vzdělávání, zamyslíme nad otázkou Proč lidé válčí? 

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ PROSINCOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ PROSINCOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete i v prosinci s námi.
Vaše knihovna

akce prosinec 2018 WEB