Vítejte v novém roce 2019!

CO SE BUDE DÍT V LEDNU 2019? 

PF 2019 WEB

Milí návštěvníci,

dovolte nám, abychom vás přivítali v novém roce – v roce 2019. Věříme, že se nám zachováte svou přízeň a budete nás nadále navštěvovat. Abychom vás zase trochu navnadili, přikládáme přehled toho, co se bude v lednu v knihovně dít. Čekají nás novinky i stálice. Je na co se těšit. :)

Potrénujeme nejen mozky

V novém roce pokračuje oblíbený kurz Mozková posilovna, který vede naše kolegyně Dáša – certifikovaná trenérka paměti 3. stupně. Mozková posilovna probíhá vždy první čtvrtek v měsíci, a to i v novém roce. Po delší odmlce je možné přijít na cvičení Tai-či pro seniory, které bude probíhat od ledna až do března vždy v pondělí od 8.30 zdarma.

Naučíme vás kreslit a nejen to :)

A protože pro vás program nepřipravuje pouze knihovna, ale také Galerie města Třince, chceme vám představit nejnovější kurz, kterého se budete moci zúčastňovat během roku 2019. Kurátorka galerie, naše Katarína Klusová, vás naučí kreslit. Kurz kresby bude probíhat jednou měsíčně a je potřeba se na něj přihlásit buť v Infocentru Třinec nebo na e-mailu: kurator@knihovnatrinec.cz. Navíc nás čeká otevření nové výstavy v galerii v knihovně, a to výstava místního výtvarníka Miroslava Konderly, která je nazvaná VRUUUMMM. Další galerijní program naleznete na jejich webových stránkách: galerietrinec.cz.

Rodiny zase MRKnou do knihovny

I v lednu budete moci MRKnout do knihovny dvakrát, ale bohužel naposledy. V lednu se bude konat poslední MRKni na Sosnu, tentokrát s klasikou všech klasik Povídání o pejskovi a kočičce. Dále bude pokračovat pouze MRKni u hlavní knihovně na ulici Lidická. Hned po novém roce budete moci se svými dětmi zalistovat první knihou za zamýšlené série Pošťák Myšák doručuje.

Budeme cestovat a listovat a nejen to

Různorodost programu zachováme i v novém roce, proto nás v lednu čeká ještě několik zajímavých akcí. Novoroční promítání Filmového klubu FK3 začne v pátek 11. ledna 2019 velkolepým provokativním dramatem Paola Sorrentina – Oni a Silvio.

Nejnabitější budou poslední lednové dny. Začneme ve čtvrtek 24. 1. 2019 přednáškou o regionální historii – Sedmidenní válka o Těšínsko – 100 let poté, kterou nás provede Mgr. Ondřej Kolář, Ph. D. Pokračovat budeme už v neděli 27. 1. 2019 LiStOVáNím knihou Michala Kašpárka – Hry bez hranic, kterou nám přijedou zahrát naši oblíbení – Věra Hollá a Jiří Ressller. Hranice překročíme také s naší stálicí cestovatelských besed, Tomášem Kubešem, který nás tentokrát vezme do 9 zemí a ukáže nám, jak vypadá Západní Afrika.

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ LEDNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ LEDNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete i v novém roce s námi.
Vaše knihovna