Únor v knihovně

Jaký jsme připravili program na únor?

Milí návštěvníci,

rozjezd nového roku máme úspěšně za sebou. Přinášíme vám tradiční přehled toho, co se bude následující měsíc dít v knihovně, a že toho nebude málo. :-) Věříme, že se máte na co těšit a že vám našim programem zkrátíme čekání na jaro.

Budeme cestovat, prakticky všude a při všem

Únorový program se nám podařilo poskládat opravdu “světově”. Už první sobotu budete moci stopem projet svět s Tomášem Poláčkem, českým novinářem a cestovatelem, který navštíví Třinec během prvního letošního Literárního večera s Tomášem Poláčkem. Tomáše doprovodí nadějná začínající třinecká písničkářka Johanna Szpyrcová.

Po půlroční odmlce se vrací oblíbené Language coffee – konverzace (nejen) s cizincem u kávy, díky které se na svět podíváme tak trochu jinak. Na Language coffee se zase budete moci těšit v pátek 15. února 2019 a pak vždy jednou měsíčně.

Cestovatelský program doplní další ze scénických čtení party projektu LiStOVáNí. Pavel Oubram a Tomáš Drápela v sobotu 16. února 2019 totiž přivezou do Třince knihu našich největších cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda Legenda Z + H.

A cestovatelský únor završí v úterý 26. února 2019 cestopisná beseda Michala Štěpánka, se kterým budeme moci tentokrát procestovat Turecko, ale ne jeho přelidněný západ, ale dobrodružný východ a  Dechberoucí Kurdistán.

S cestováním souvisí vlastně i prázdniny (i ty jarní)

V týdnu od 18. do 22. února budou mít třinecké děti a studenti jarní prázdniny. A aby nemuseli sedět doma, tradičně pro ně prodlužujeme otevírací dobu Knihovny pro děti a Mklubu. Bude otevřeno v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek již od 8.00 a zavírat budeme až v 19.00.

No a nebyli bychom to my, vaši knihovníci, abychom si pro vaše ratolesti mimo delší otevírací dobu nepřipravili něco dalšího.
Knihovna pro děti chystá celotýdenní dopolední program, během kterého se bude číst, hrát deskové hry, soutěžit v turnajích nebo prožívat Minecraft na vlastní kůži. Podrobný program najdete v události Jarní prázdniny v Knihovně pro děti.
Mklub chystá pro studenty také celotýdenní program, který však bude mít nejen své dopolední ale i odpolední aktivity. Bude se točit, tvořit, hrát, debatovat, recyklovat a larpovat. A jak bude podrobně celý týden vypadat, si můžete prohlédnout v události Jarní prázdniny v Mklubu.

Cestovatelský únor doplníme řádnou dávkou umění

A protože pro vás program nepřipravuje pouze knihovna, ale také Galerie města Třince, doplníme program řádnou dávkou umění. Pokračovat bude nový večerní kurz kresby, na který se stále můžete přihlásit přímo u naší kurátorky na e-mailu: kurator@knihovnatrinec.cz. V úterý 5. února 2019 budeme po delší době zahajovat dvě výstavy v jeden den. Nejprve začneme vernisáží v galerii v kulturním domě v 18.00, kde bude celý únor probíhat výstava ostravského malíře Vojtěcha Kovaříka Nebe, peklo, ráj. Na první vernisáž plynule navazuje druhá, která proběhne od 19.00 v galerii v knihovně. Zahajovat jí budeme výstavu varšavského malíře Szaweła Płociennika nazvanou White Flower.

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ ÚNOROVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ ÚNOROVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete s námi. ✌️
Vaše knihovna

akce únor 2019 WEB