Březen v knihovně

Co všechno se bude dít v knihovně v březnu?

Milí návštěvníci,

když jsme koukali na přehled akcí na březen, napočítali jsme téměř 30 akcí! Vážně. Buď je to tím nastupujícím jarem, nebo jsme se prostě rozhodli, že se u nás v knihovně a Galerii města Třince, nudit nebudete. A abychom to více neprotahovali, můžete se o tom, že tento měsíc bude bohatý a pestrý, přesvědčit sami.

Čeká nás měsíc plný přednášek na zcela rozdílná témata.

Už v pátek 8. 3. 2019 se bude konat přednáška pořádaná naším Senior Pointem a určená pro zralé ženy 50 +, kterou jsme nazvali Krásná v každém věku. Hned v dalším týdnu, konkrétně v úterý 12. 3. 2019,  si budou moci nejen rodiče přijít poslechnout informace o tzv. Khanově škole, zajímavém vzdělávacím projektu. O tom, jak jsme na tom se závislostmi a co s nimi, se budeme ve čtvrtek 21. 3. 2019 bavit se sociální pracovnicí a psychiatrem na přednášce příznačně nazvané Závislost. V úterý 26. 3. 2019 přijede do Třince jeden ze zakladatelů populárního diáře DOLLER a během své přednášky nám řekne něco o tom, Kde brát motivaci. A celou březnovou přednáškovou jízdu zakončíme ve čtvrtek 28. 3. 2019 historicko-regionální přednáškou pana Vlastimila Ciesara na téma Lyžbice za první republiky

Sci-fi setkáním rozjedeme nový ročník TriConu.

Datum 8.–11. 3. 2019 si zapište do diářů, protože znamená jediné: Sci-fi TriCon 2019 je konečně tady.  Březen není jen měsíc, kdy začíná jaro, ale také je to začátek dalšího, letos už 3. ročníku, TriConu. Stejně jako loni, se i letos můžeme těšit na skvělý program plný přednášek, deskovek, LARPů, nově LAN party a dalších achievementů! Tentokrát nás čeká Sci-fi TriCon s podtitulem Ručníky s sebou.

Filmový březen bude nabitý.

Kromě tradičního každoměsíčního promítání filmového klubu FK3, který v březnu nabídne norské drama Utøya, 22. července, se budete moci během tohoto měsíce usadit ke sledování filmů ještě několikrát. Projekcí filmu Projekt babička se už v březnu budete moci naladit na lidskoprávní vlnu, protože tímto promítáním neoficiálně začne další ročník filmového festivalu Jeden svět Třinec, který bude probíhat na začátku dubna. A aby těch filmů nebylo málo – v pátek 15. 3. 2019 nás od 17.00 bude čekat již tradiční přehlídka outdoorových filmů Expediční kamera 2019. V Třinci se Expediční kamera dočkala svého již 10. ročníku a proto jsme ji netradičně doplnili o takové malé překvapení – cestovatelskou besedu Návraty do budoucnosti Vítězslava Rady, který nám poví něco o svých cestách Asií. 

Knihovnou bude znít hudba!

V pátek 8. 3. 2019 se bude v prostorách Café Čítárna konat jazzový koncert výjimečné sestavy hudebníků, kteří si říkají Ochepovsky Quintet. Jedná se o koncert, který by si neměl nechat ujít žádný pořádný jazzový fanoušek a kterým hudební březnové akce nekončí. Na konci měsíce nás v průběhu dvou dní čekají ještě dva speciální koncerty, kterými začne filmový festival o lidských právech Jeden svět Třinec 2019. V pátek 29. 3. 2019 se bude v prostorách Kina Kosmos konat koncert žáků ZUŠ Třinec nazvaný Romano džives, amaro džives, na který v sobotu 30. 3. 2019 naváže v prostorách Café Čítárna koncert nazvaný Gadžorenge – cigáni sú super.

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ BŘEZNOVÉ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ BŘEZNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete s námi. ✌️
Vaše knihovna

akce březen 2019 WEB