Květen v knihovně

Co se bude celý květen dít v knihovně?

Milí návštěvníci,
co se bude dít v knihovně celý květen? Otázka, na kterou dostanete odpověď v následujícím příspěvku.

Během státních svátků budeme mít zavřeno.

Začneme netradičně upozorněním, že během dvou květnových státních svátků, 1. a 8. 5. 2019, bude mít knihovna i infocentrum zavřeno. Naši pracovníci budou svátky trávit doma se svými rodinami, stejně jako vy, aby načerpali síly a mohli se do realizace nabitého květnového programu pustit s co největší vervou.

Čeká vás dvojitá dávka všeho, na co jste zvyklí.

Stálice

V květnu se budete moci zúčastnit kurzu tvůrčího psaní s naší Klárkou, který se v tomto měsíci koná celkem dvakrát. Stejně tak dvakrát se budete moci přijít do knihovny naučit pravidla některých nových deskových her – naši dobrovolníci z Dobrovolnického centra K3 a kolegové z Mklubu si pro vás na květen totiž připravili Junglespeed a Warriorz deskohraní. A aby té dvojité dávky všeho nebylo málo, uspořádali jsme pro vás v květnu dokonce dvě tvořivé dílny s naší oblíbenou lektorkou Martinou Cekrovou, která vám ukáže, jak vyrobit Kudrlinky z drátků nebo Panenky z rouna.

Vzdělání

Dvojitou dávku oblíbených vzdělávacích setkání si tentokrát užijete jak na začátku, tak na konci měsíce. Už ve čtvrtek 2. května nás totiž navštíví psycholog PhDr. Jan Svoboda, který u nás bude mít přednášku na téma Dítě a partnerská krize, a na konci května se budete moci opět setkat s psychiatrem MUDr. Michalem Raszkou, se který jsme uspořádali akci nazvanou Na slovíčko s psychiatrem. Dvojitou dávku “psychologických a psychiatrických” setkání doplní v květnu ještě jeden netradiční formát setkání, konkrétně tzv. Živá knihovna, zaměřená na osvětu o duševním zdraví, který jsme nazvali Nevypusťme v Třinci duši

Můžete se těšit také na hudbu, film a unikátní exhibiční slam poetry show.

Druhý květnový víkend bude v knihovně ve znamení kultury. Nejprve se budete moci v pátek 10. května zúčastnit dalšího promítání Filmového klubu FK3, který promítne libanonské drama Kafarnaum – dramatický příběh o chlapci, který zažaluje své rodiče za to, že mu dali život. A hned den na to, si budete moci do literární kavárny v knihovně přijít užít hudbu, kterou k nám tentokrát přiveze Lidová konzervatoř v Ostravě. Čeká nás totiž Koncert Komorního orchestru Lidové konzervatoře Ostrava pod vedením Mgr. Alžběty Kolářové a posluchačů z pěvecké třídy MgA. Andrey Jurčíkové.

Unikátní souboj svedou v pátek 24. května 2019 v Café Čítárna ti nejlepší slameři z české a polské slam poetry scény. Těšit se totiž můžete na unikátní exhibiční show nazvanou Slam poetry CZ-PL show, která není “suchou” poezií, ale také divadlem, komunikací, hrou, mimikou, výrazem, pohybem, rytmem a především atmosférou!

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ KVĚTNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ KVĚTNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete s námi. ✌️
Vaše knihovna

akce květen 2019 WEB