Červen v knihovně

Předprázdninový program – Jaký bude červen v knihovně?

Milí návštěvníci,
počasí tomu sice prozatím neodpovídá, ale léto se blíží mílovými kroky. A my jsme si dali za úkol zpříjemnit vám čekání na prázdniny našlapaným červnovým programem. A co nás tedy v červnu čeká? Probíhat budou poslední předprázdninová setkání pravidelných celoročních akcí jako je např. Mozková posilovna, Tvůrčí psaní s Klárou, dvě deskohraní – jedno s dobrovolníky, jedno s knihovníky nebo Language Coffee. Ale připravili jsme i pár jedinečných akcí, které by bylo škoda nenavštívit.

Noc literatury 2019

Již počtvrté jsme se zapojili do celostátní literární akce Noc literatury 2019. Pro letošní ročník jsme se rozhodli vytvořit speciální “chill” zónu, ve které se budete moci setkat se řadou vzácných hostů, kteří vám představí to nejlepší ze současného světového čtení. Naše pozvání přijali: Petr Váša (fyzický básník, hudebník a experimentální herec), Ondřej Hrabal (český mistr ve Slam Poetry za rok 2018, básník), Jan Těsnohlídek ml. (držitel Ceny Jiřího Ortena, básník, nakladatel), Jonáš Zbořil (básník a moderátor pořadu Liberatura) a Klára Szturcová (mladá nadějná spisovatelka a lektorka tvůrčího psaní).
Těšit se můžete nejen na literaturu, ale především na všemi oblíbené Silent Disco, které pro vás každý rok do Třince přivážíme. V roli DJ se představí literární hosté.

Pohádkový les 2019

Připravili jsme již mnoho ročníků této tradiční akce pro rodiny s dětmi a letošní rok nebude výjimkou. V neděli 16. června 2019, na Den otců, se spolu s námi budete moci zúčastnit Pohádkového lesa 2019. Opět budete pohádkově “putovat” třineckým lesoparkem, kde pro vás bude připraveno celkem 8 pohádkových stanovišť, na kterých se budete moci setkat s roztodivnými postavičkami. Proč roztodivnými? Tématem letošního ročníku je totiž moderní autorská pohádka, která se takovými “stvořeními” jenom hemží. Na startu celé akce jsme navíc připravili bohatý doprovodný program, kde si každý najde to své. Novinkou bude např. stan plný nových technologických vychytávek, které jsme pro vás pořídili. Máte se opravdu na co těšit.
Více informací, především o časových vstupenkách, naleznete v samostatné události Pohádkový les 2019.

Umělecká nálož Galerie města Třince

Galerie města Třince začne svůj červnový program ve středu 5. června 2019 v galerii v knihovně vernisáží k výstavě slovenského konceptuálního umělce Viktora Freša, kterou jsme nazvali Ego-Ecology. Pokračovat bude také výstava maleb Tadeáše Kotrby Family Demons, která je od 23. května 2019 umístěna ve výstavním prostoru v kulturním domě.
K výstavám se tradičně připojí promítání Filmového klubu FK3. V pátek 7. června 2019 budete moci shlédnout životopisné drama Humorista, na kterém se podíleli i čeští tvůrci. Navíc věta: “I humor může zabíjet.”, je pro tento film více než příznačná.
A abyste si užili umělecké akce do sytosti, připravili jsme ještě dvě speciální akce, které se odehrají v předposledním červnovém týdnu. Nejprve se budete v úterý 18. června 2019 moci zúčastnit architektonické přednášky nazvané Nesnesitelná krása města, která bude o tom, proč potřebujeme diverzitu a protiklad v architektuře. Hned následující čtvrtek 20. června 2019 budete mít poprvé příležitost navštívit poslechový večer, který jsme nazvali Vymazávání budoucnosti a během kterého se dozvíte např. to, proč už populární hudba nezní tak futuristicky a kde se to celé zaseklo.

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ ČERVNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ ČERVNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete s námi. ✌️
Vaše knihovna