Prosincový program knihovny a galerie

Přemýšlíte, čím v prosinci potěšit sebe i své blízké?

Co třeba vyrazit do Knihovny Třinec nebo Galerie města Třince? Z programu si totiž vyberou malí i velcí, děti, rodiče nebo prarodiče. A co když se vám nebude žádná z našich akcí zamlouvat? Nevadí, přijďte si třeba pro nějakou fajn knížku, časopis nebo deskovou hru. Anebo jen tak posedět a oddechnout si od všudypřítomného předvánočního spěchu a shonu. Otevřeno pro vás budeme mít i 23. 12. 2019 do 16:00!

Knihovna pro děti a rodiče

Sváteční čas patří dětem! Nejinak tomu bude i u nás v Knihovně Třinec. Kromě tradičního MRKni a MRKni pro nejmenší, které navazuje na projekt S knížkou do života – Bookstart jsme připravili speciální přespávačku na motivy populární hry Minecraft, kdy budou mít děti za úkol ZACHRÁNIT VÁNOCE! Registrace probíhá v Knihovně pro děti, ale pospěšte si, volných míst není mnoho, tak ať se na vaše malé dobrodruhy dostane. :-)

Literární večer v Třinci letos naposledy

Máme za sebou opravdu úspěšnou literární sezónu, která trhala rekordy v počtu návštěvníků, ale také reakcemi a ohlasy. V pátek 13. 12. 2019 nás čeká poslední večer, na kterém vystoupí nastupující talentovaná generace autorů. Ty budou v Třinci zastupovat Emma Kausc a Ondřej Macl. Hudebním hostem bude Vojtěch Kříž. Vstupenky a další informace najdete v události na našem webu.

Galerie města Třince se s rokem 2019 rozloučí výstavou, přednáškou a filmovým klubem

Do pátku 13. 12. budete mít poslední možnost zhlédnout výstavu třineckých rodaček Daniely a Lindy Dostálkových. Poté se dveře obou výstavních prostor uzavřou a otevřou se opět až v lednu.
Ještě v prosinci ale stihneme přednášku z cyklu Průzkum současného umění  promítání v rámci filmového klubu. Posledním letošním filmem bude drama Pardon, nezastihli jsme vás. Podrobnosti o galerii a její program najdete také na: http://www.galerietrinec.cz/

Kromě výše uvedených akcí se můžete těšit na stálice našeho měsíčního programu – Mozkovou posilovnu, lekce tvůrčího psaní, Language Coffee nebo deskohraní. A Senior Point také něco chystá, konkrétně to bude vánoční posezení.

Přehledný program knihovny i Galerie města Třince najdete níže.

A to je z naší strany prozatím vše! Děkujeme, že jste s námi a těšíme se na viděnou v prosinci.

Vaše Knihovna Třinec a Galerie města Třince

 

 

akce prosinec 2019 WEB