Přehled aktuálních opatření a fungování knihovny

bezpečí ikonka (1)

Děláme maximum pro to, abyste i v těžkých časech mohli jednoduše a bez komplikací Knihovnu Třinec navštěvovat

Vážení a milí čtenáři, návštěvníci knihovny a uživatelé,

mockrát děkujeme, že nám stále zachováváte přízeň, navštěvujete nás, využíváte naše služby a jste zároveň ohleduplní, respektujete a dodržujete aktuální a platná opatření. Pro lepší orientaci, která opatření aktuálně platí, jsme pro vás připravili jednoduchý přehled.
Zároveň bychom vám chtěli dát vědět, že vnímáme to, co se děje okolo nás, nejsme izolovaným ostrovem a snažíme se maximálně vyjít vstříc a pomoct těm, kterým aktuální situace komplikuje život. Proto jsme se rozhodli, že s platností od 15. října rozšiřujeme otevírací dobu knihovny pro děti a Mklubu. Nově budeme k dispozici dětem, rodičům, studentům a mladým lidem vždy od 8:00 do 18:00 od pondělí do pátku (kromě středy) a v sobotu od 9:00 do 16:00.

Aktuálně platná opatření

rouška ikonka

Během návštěvy a pobytu v knihovně mějte zakrytá ústa a nos.

rozestupy ikonka

Dodržujte bezpečné rozestupy 2 m.

dezinfekce ikonka (1)

Při vstupu do knihovny použijte dezinfekci na ruce. Dezinfekce je dostupná také u vstupů na jednotlivé půjčovny.

dvojice ikonka (1)

Udržujte maximálně dvoučlenné skupiny (toto omezení se nevztahuje na osoby mladší 15 let doprovázející zletilou osobu ze společné domácnosti).

čas ikonka

Omezte, prosím, dobu strávenou v knihovně na co možná nejkratší dobu. Pokud potřebujete pracovat, studovat nebo si něco vyřídit, můžete využít volných prostor knihovny, které slouží k pronájmu.

platby online ikonka

Zpozdné a další poplatky můžete nově platit z pohodlí domova pomocí čtenářského konta a platební brány. Po přihlášení do konta ji najdete v sekci Moje poplatky.

úklid ikonka (1)

Děláme maximum pro to, abyste u nás byli v bezpečí a abychom předešli šíření nemoci Covid-19. Čistota a hygiena jsou pro nás priorita.

Zákaz opatření říjen čtverce PC INTERNET

Veřejný internet a používání PC je omezeno na 15 minut na den. Na stejnou dobu jsme omezili také vouchery na wi-fi.

Zákaz opatření říjen čtverce STUDOVNA

Studovna není k dispozici pro veřejnost. Stále ji však můžete použít pro studium nebo individuální práci. Je potřeba se dopředu domluvit u výpůjčního pultu, telefonicky na 558 999 101 nebo na asistentka@knihovnatrinec.cz

Zákaz opatření říjen čtverce POVALOVNA

Prosíme, nezdržujte se v prostoru Povalovny v našem Mklubu.

Zákaz opatření říjen čtverce POHÁDKOVÝ POKOJ

Pohádkový pokoj není momentálně přístupný pro veřejnost. Děkujeme za pochopení.

V Knihovně Třinec používáme aplikaci eRouška a to na každé z půjčoven a knihoven. Aplikaci si stáhnete na: www.erouska.cz